Välkommen till Skolhusgruppen

Skolhusgruppen är en ideell förening och ett professionellt nätverk som fokuserar på skolmiljö, skolbyggnader och skolgårdar. Alla typer av miljöer för utbildning - från förskola till högskola. Vi utbyter kunskap vid konferenser, studieresor och diskussionskvällar. Vi samarbetar med myndigheter och organisationer som på ena eller andra sättet engagerar sig i den fysiska skolmiljön. Vi hoppas på sikt att tillsammans med dem skapa ett Nationellt Centrum för lärmiljöer.

Nyheter

2022 > 11

Nu finns rapporten om gåturer i fyra skolor; Bobergsskolan, Sjöviksskolan, Johan Skytteskolan och Tellusborgsskolan. Fyra kommunala skolor i Stockholm som följer Stockholms stads funktionsprogram. Ett samarbete mellan Stockhomlm stads utbildningsförvaltning, Högskolan i Gävle akademin för utbildning och ekonomi och Ifous. Utvärderingen har redan inneburit justeringar i funktionsprogrammet och framöver kan man hoppas att många fler kommuner och andra skolhuvudmän tar till sig kunskapen, utvecklar sina funktionsprogram och även utvärderar sina skolor.
Länk till rapporten 

Läs hela inlägget »

Skolhusgruppen gjorde ett intressant studiebesök på Lunaskolan den 1 november. Bildlärarna Johanna Siljeholm och Matilda Zeits berättade om ett utvecklingsprojekt de genomfört på skolan i samabete med SPSM. Lunaskolan är en sk resursskola för elever med neuropsykiatriska diagnoser (NPF).
I projektet har man utvecklat lokaler så att de ska passa eleverna bättre.
Vi fick lov att publicera denna korta beskrivning av projektet, med bilder före och efter förändringarna. Tack Lunaskolan och Matilda och Johanna!
Länk till projektbeskrivningen

Läs hela inlägget »

Lekande stad, Jessica Agoes m.fl. har genomfört ett stort programarbete tillsammans med förskolebarn för en ny stor fin förskolegård i Krokom.
De har arbetat fram en översiktlig programhandling med gestaltningsprinciper och en ingående beskrivning av hur dialogarbetet gått till, tillsammans med barnen - dialogprocessen.
På vårt seminarium den 11 oktober presenterade Jessica Agoes, Lekande stad och Jochim Vemmerstad Outer Space Arkitekter sitt omfattande arbete.
Tack Krokoms kommun för att vi får lägga ut dessa länkar!

Läs hela inlägget »

Nu som E-bok!

Kommande aktiviteter


Årsmöte 14 maj på Bäckahagens skola
All information till vänster på sidan.
Anmälan senast 10 maj. Endast för medlemmar. Bli gärna medlem!

Webbföredrag 28 maj klockan 10-11
Julia Morris från Australien håller webbföredrag på Högskolan i Gävle.
Complexities concerning the measurement of furniture and learning. Considerations for future research.
Anmälan för att få länk till föredraget.

Följ vår Facebookgrupp. Där kan alla gruppmedlemmar bidra med tips, artiklar bilder, inbjudan till seminarier mm.

Skolhusgruppen på LinkedIn

Skolhusgruppen på Instagram
 

Medlem logga in

På Min sida kan medlemmar boka evenemang och uppdatera adress mm
Logga in
 

Arkiv

Länkar

Senaste nyheter