Förstasidan i DN om skolbyggande

Kristoffer Örstadius har skrivit en stor artikel idag i DN om att man inte planerar skolor till barnen när man planerar nya bostäder! Det är verkligen dags att den frågan kommer upp på dagordningen! Vi har ju tjatat en del redan i Skolhusgruppen.
I 60 av de 100 områden där det byggs mest har kommunerna satt skolbarn i baracker, enligt Örstadius, som gjort en undersökning av skolsituationen i de områden där det byggs mest i Sverige.
"Visst hade det varit fint om man hade byggt skolor samtidigt som man bygger bostäder." säger Britt Wiklund, biträdande rektor på Johan Skytteskolan i Älvsjö.
Bra att Örstadius kallar det för baracker, vilket det är. Den poetiska omskrivningen "paviljonger" är det dags att skrota en gång för alla.
Länk till artikeln
 

Kommentarer

Arkiv

Länkar

Senaste kommentarer

  • Hebba Lejon » UR Play Skolstudion :  ”Hej! Väldigt intressant det ni tar upp och jag tar fasta på det ni säger om hur ..”

  • Mariana Aramburu » Seminarium 3 februari:  ”Det låter väldigt intressant. Själv är jag bekant med Fredrika Mårtensson respek..”

  • Marie-Louise Luther » Seminarium 17 september:  ”Hälsoaspekter vid nybyggnation av skollokaler, bl a ventilation och god luftkval..”

  • Sara Eklund » Seminarium om Inkluderande lärmiljöer:  ”Hej! Jag har fått förhinder i morgon och skulle vilja överlåta platsen till min ..”

  • Christer Holger » Seminarium 19 november:  ”Ser fram emot detta! ”

Senate inlägg

Etikettmoln