Välkommen till Skolhusgruppen

Skolhusgruppen är en ideell förening och ett professionellt nätverk som fokuserar på skolmiljö, skolbyggnader och skolgårdar. Alla typer av miljöer för utbildning - från förskola till högskola. Vi utbyter kunskap vid konferenser, studieresor och diskussionskvällar. Vi samarbetar med myndigheter och organisationer som på ena eller andra sättet engagerar sig i den fysiska skolmiljön. Vi hoppas på sikt att tillsammans med dem skapa ett Nationellt Centrum för lärmiljöer.

Nyheter

2018 > 06

Välkommen till ett seminarium om tillgängliga utbildningslokaler för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar arrangerat av Sweco. Den 14 september kl. 09.00-12.00 i Hörsalen, Sweco, Gjörwellsgatan 22 i Marieberg, Stockholm.
För inbjudan kontakta Anna Ellingsen: anna.ellingsen@sweco.se 
Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som exempelvis autism och ADHD upplever ofta sinnesintryck som ljud och synintryck på ett annorlunda sätt. Vad behöver man tänka på vid utformningen av skolans lokaler för att tillgodose god tillgänglighet för elever med NPF? Hur samspelar skolans organisation, pedagogik och lokaler?
Program

Läs hela inlägget »

En alldeles färsk kunskapsöversikt sammanställd av Johan Faskunger som visar att undervisning utomhus har utomordentligt stor betydelse för skolbarnens hälsa, utveckling och lärande.
Här får vi starka argument för skolgårdens och förskolegårdens betydelse i ett samhälle som hänvisar barnen till skolmiljön i större utsträckning än vad man gjorde förr i världen. Det finns evidens att peka på!
Ladda ner rapporten! - och läs den!

Läs hela inlägget »

Skolhusgruppen medverkar i nätverket Opinion Bygga Skola och kommer att vara representerade i Almedalen. Läs här om vårt seminarium! 2 juli 2018 i Visby under årets Almedalsvecka · Hansaplatsen, tält C (hörnet Donnersgatan och Cramérgatan) klockan 14.30-16.30.

Nätverkets medlemmar har skrivit en gemensam artikel: 
1000 goda skolor på 10 år – nu bygger vi våra barns framtid

Läs hela inlägget »

Nu som E-bok!

Kommande aktiviteter


Årsmöte 14 maj på Bäckahagens skola
All information till vänster på sidan.
Anmälan senast 10 maj. Endast för medlemmar. Bli gärna medlem!

Webbföredrag 28 maj klockan 10-11
Julia Morris från Australien håller webbföredrag på Högskolan i Gävle.
Complexities concerning the measurement of furniture and learning. Considerations for future research.
Anmälan för att få länk till föredraget.

Följ vår Facebookgrupp. Där kan alla gruppmedlemmar bidra med tips, artiklar bilder, inbjudan till seminarier mm.

Skolhusgruppen på LinkedIn

Skolhusgruppen på Instagram
 

Medlem logga in

På Min sida kan medlemmar boka evenemang och uppdatera adress mm
Logga in
 

Arkiv

Länkar

Senaste nyheter